26 Şubat 2015 Perşembe

Türkiyede Kripto Yahudiler.

EĞİTİM VE YAHUDİLER

·Kemal GÜRÜZ: YÖK Başkanı

·Kemal ALEMDAROĞLU: Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü

·Seha TİNİÇ: KOÇ Üniversitesi Rektörü

·Erdoğan TEZİÇ: YÖK başkanı

·Lale DURUİZ: Bilgi Üniversitesi Rektörü

·İlter TURAN: Bilgi Üniversitesi Eski Rektörü

· Sabih TANSEL: Boğaziçi Üniversitesi Rektörü

·Üstün ERGÜDER: Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü

·Tunç EREM: Marmara Üniversitesi Rektörü

· Mahir TOKAY: Guzel Sanatlar Akademisi'nin kurucusu

· Fevziye HANİM: Isik Lisesi'nin kurucusu


BASIN VE YAHUDİLER

· Fazli Necip Bey: Yeni Asir'in Kurucusu

· Dinc BİLGİN: Sabah Gazetesinin Kurucusu

· Erol ve Sedat SİMAVİ: Hurriyet gazetesi'nin sahipleri

· Ahmet Emin YALMAN: Vatan gazetesinin kurucusu

· Abdi IPEKÇİ: Milliyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni

· Ferit SAHENK: NTV'nin Sahibi


DEVLET VE YAHUDİLER

· Rahşan ECEVİT: Bülent Ecevit'in karisi

· Tansu ÇİLLER: Eski Başbakan

· Kemal DERVİŞ: Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı

·Mustafa SUPHİ: Türkiye Komünist Partisinin Kurucusu

·Sevinç İNÖNÜ: Erdal İnönü'nün Karısı

·Şükrü Sina GÜREL: Devlet Eski Bakanı

·Behice BORAN: Türkiye İşçi Partisi Eski Genel Başkanı

·Sabih KANADOĞLU: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı

·Gazi ERÇEL: Merkez Bankası Eski Başkanı

·Faik ÖZTRAK: Hazine Müsteşarı

·Tacan İLDEM: Cumhurbaşkanlığı Sekreteri

· Fatin Rustu ZORLU: Menderes Hukumeti'nde Bakan

· Dr. Sefik HÜSNÜ: Cumhuriyet Tarihinin İlk Sosyalistlerinden

· Feriha SANERK: İlk Kadin Emniyet Müdürü

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE YAHUDİLER

·ÇYDD: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

· ÇEV: Çağdaş Eğitim Vakfı

·TÜSİAD: Türkiye İş Adamları Derneği

·YASED: Uluslar Arası Yatırımcılar Derneği

·TESEV: Türkiye Ekonomik Ve Sosyal Etüdler Vakfı

------------------------------------------------------------------------
· ADD: Atatürkçü Düşünce Derneği
Gazetemiz yazarlarından Yakup Almelek'in sözlerini yazdığı, oğlu Alper Almelek'in bestesini yaptığı marş, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) resmi marşı olarak kabul edildi. (24 Ekim 2001 - ŞALOM)


SANATÇILAR VE YAHUDİLER
·Leyla GECER: Dunyaca unlu soprano

·Cemil İPEKÇİ: Unlu Modaci

·Dede Cemil İPEKÇİ: Turkiye'de Ilk sinemanin kurucusu


·Halide Edip ADIVAR: Yazar

· Orhan PAMUK: Yazar
BU DOSYADA BULUNAN HERKESİN ANALİZİ YAPILACAĞIM

SIYASET: Tansu Çiller ve esi Özer Uçuran, Rahsan Ecevit (her iktidar döneminde ve özellikle 1974'te cemaatin devlet içinde güçlenmesini saglamis çok önemli bir isimdir), Erdal Inönü'nün esi Sevinç Inönü (Sohtorik'lerden), DTP'nin basina geçirilen Mehmet Ali Bayar, Ismail Cem (dedelerinden biri hahamdir), Kemal Dervis, Sükrü Sina Gürel, Bülent Tanla, Sefa Sirmen, Hüsamettin Özkan'in dünürü Erdogan Alkin, Cem Uzan'in esi Alara Koçibey, Altan Öymen, eskilerden Haluk Bayülgen, Barlas Küntay, Hayrettin Erkmen, Ahmet Isvan yahudi asillidir. Ayrica komünizmin Türkiye'deki ilk öncüsü Mustafa Suphi, 80 öncesi komünist liderlerden Mehmet Ali Aybar ve Behice Boran, günümüzden Ercan Karakas da sabetaycidir.Cemaatte 'kendinden menkul bir mesih bozuntusu' olarak görülen Ilgaz Zorlu bu çekişmede Kapancılar adına çalışmaktadır (Zorlu'nun tüm ifşaatlarına rağmen hala öldürülmemiş olmasının bir sebebi bu, diğeri de ölümünün kamuoyunun ilgisini tamamen sabetaycılık konusu üzerine yoğunlaştıracak olması tehlikesidir). Cem Boyner'in YDH'si ve Ismail Cem'in YTP'si basarisizliga ugramis birer sabetayci insiyatiftir.
DISISLERI: Disisleri cemaatin is dünyasiyla birlikte en güçlü oldugu alandir. Disisleri bakanlarimizin ve diplomatlarimizin önemli bir kismi yahudi asillidir. Ismail Cem, Sükrü Sina Gürel, Ilter Türkmen, Emre Gönensay, Coskun Kirca, Onur Öymen, Kaya Toperi, Zeki Kuneralp, Özden Sanberk, Yalim Eralp, Filiz Dinçmen yahudi asillidir. Bu diplomatlar emekliliklerinden sonra medya tarafından uzman ve kanaat önderi olarak sunulmaktadır.

SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERI: ÇYDD ve ÇEV tamamen sabetayci insiyatifle kurulmus sivil toplum örgütleridir. ADD (Atatürkçü Düsünce Dernegi) Atatürk'ün bir araç olarak kullanilmasi amaciyla cemaat tarafindan kurulmustur. Üç onur kurucusundan biri Kapancilar kolundan Münci Kapani'dir ki diger iki onur kurucusundan da en az birinin cemaatten oldugunu saniyorum, ayrica dernegin 1. numarali kurucusu kayitlarda Hifzi Veldet Velidedeoglu olarak geçer ki kendisi sabetaycıdır. Gazeteciler Cemiyetinin son iki baskani Nezih Demirkent ve Nail Güreli yahudi asillidir. TÜSIAD da yari yahudi-insiyatifli bir kurumdur. YASED baskani Faruk Yöneyman da sabetaycidir. Cemaatin en güçlü ve kamuoyunu yönlendirmede en çok umut baglanan sivil toplum örgütü TESEV'dir ki 16 yönetim kurulu üyesinden benim tanidigim su isimler yahudi asillidir: Özden Sanberk, Yilmaz Argüden, Can Paker, Üstün Ergüder, Ilter Turan, Ilter Türkmen, Ersin Kalaycioglu. Ayrica yahudi olan Ishak Alaton da (Ishak bey'in digerlerinin aksine nüfus kagidinda da musevi yazar, yani sabetayci degildir) bu vakfin yönetim kurulu üyelerinden biridir. Bu tür sivil toplum örgütleri kurulurken, yönetime adam seçerken ne olur ne olmaz diyerek kadronun tamamen sabetayci olmamasina özen gösterilir. Diger üyeler mason localarinin sabetayci olmayan üyelerinden, aparat diyebilecegimiz baglasiklardan ve sempatik isimlerden seçilir. Ahmet Salih İlkorur gibi Hür ve Kabul Edilmis Masonlar Büyük Locasi'nin merhum büyük üstadi Sahir Talat Akev de sabetayciydi (yerine geçen Demir Savasçin kendisi gibi sabetayci olan Can Atakli'nin kayinbiraderidir). Mimar Sinan Locasi'nin eski üstadi muhteremi Resat Atabek, yine üstadi azamlardan Cumhur Ferman da sabetaycilardandir. Masonluk bugün cemaatin organize olmasinda çok önemli bir islev görürken sivil toplum örgütlerimiz de medyayla birlikte kamuoyunun istenildigi yönde olusturulmasina hizmet etmektedir.

BASIN: Cumhuriyetin kurulusundan beri Türkiye'de basin sabetayci güdümlü olmustur. Ahmet Emin Yalman, Sedat Simavi, Haldun Simavi, Abdi Ipekçi, Zekeriya Sertel yahudi asillidir. Sabah ve ATV'nin sahibi Dinç Bilgin yahudi asillidir. Bu grubun hemen bütün önemli isimleri yahudi asillidir; Güngör Mengi, Ruhat Mengi, merhum Gülçin Telci, Murat Birsel, Okay Gönensin, Levent Tüzemen, Ilker Sarier, Sedat Sertoglu, Ercan Arikli vs. NTV'nin sahibi Ferit Sahenk (Dogus grubu) yahudi asillidir (NTV bugün cemaatin Can Paker ve TESEV güdümlü programlarla kamuoyunu yönlendirdigi en önemli TV'dur). Dünya gazetesinin kurucusu Nezih Demirkent ve genel yayin yönetmeni Osman Arolat sabetaycidir. Milliyet, Hürriyet, Radikal, Posta, Kanal D ve CNNTürk'ün sahibi Dogan grubu ve Aksam, Show TV ve Cumhuriyet'in % 40 hisse sahibi Çukurova gruplari da Isdünyasi bölümünde anlattigim gibi cemaat baglasigidir. Vatan gazetesi eski Sabah çalisanlari tarafindan çikarilmaktadir, sabetaycıdırlar. Medyamizin önemli simalari olan Nuri Çolakoglu, Güneri Civaoglu, Mehmet Ali Birand, Can Atakli, Ali Sirmen, Gülgün Feyman, Umur Talu, Aziz Üstel, Nazli Ilicak, Cengiz Çandar, Ilnur Çevik yahudi asillidir. Mehmet Barlas da esi Canan Barlas (Can Paker'in kardesi) dolayisiyla cemaatle akraba ve kraldan fazla kralcidir. Murat Belge sabetaycı Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun yeğenidir. İletişim yayınlarını kurarken arkasındaki finansör sabetaycı Osman Kavala'ydı. Hep basındaki sabetaycı yazarlardan bahsedilir ama Zeynep Göğüş ve Mehmet Altan gibi eşleri sabetaycı olan yazarlar unutuluyor. Gazeteler ve televizyonlarda toplumu yönlendirmek için kanaat önderi olarak sunulan kimseler arasında sabetaycılar ağırlıktadır ve is dünyasinin genelinde oldugu gibi sabetayci birilerini çalistirmak bir medya kurumunun basarisi için olmazsa olmaz bir parametredir.

IS DÜNYASI: Koç Grubu ve Çukurova Gubunun üzerinde hem büyüklükleri hem de yapilarinin ilginçligi sebebiyle özellikle duracagim. Akkök grubunun sahibi Dinçkök'ler, Sahenk'ler (Dogus grubunun sahibi olan bu ailenin Ayhan Sahenk vakfi'nin logosu Davud yildizinin stilize edilmis halidir), Eczacibasi'lar, Koçman'lar, Cem Boyner, Tekfen'in sahiplerinden Feyyaz Berker, Feyyaz Tokar, Bezmen'ler, Edin'ler, Özgörkey'ler, Atabek'ler, Dedeman'lar, Merzeci'ler, Kurttepeli'ler, Sahap Kocatopçu, Ömer Çavusoglu, Ahmet Kozanoglu, Ali Üstay, Arman Kirimli, Alp Yalman, Faruk Süren, Nur Akgerman, Mehmet Üstünkaya, YKM'nin sahibi Tan ailesi, Feyyaz Tokar, Ibrahim Betil, Akin Öngör, Kahraman Sadikoglu, Henkel'in yönetim kurulu baskani Can Paker, Siemens'in yönetim kurulu baskani Zafer Incecik, STFA'nin kurucularinin manevi oglu Eser Tümen (CNNTürk'te çalisan kizi Esra Tümen Raif Dinçkök'le evlenmek üzere) ve torunlari Taskent'ler yahudi asillidir.

NTV: NTV, cemaatin derin iradesinin en önemli kamuoyu yönlendirme araci olarak 'Türkiye'yi halka müslüman bir ülke olmaktan çok bir kültür mozaigi olarak benimsetme' stratejisini en yogun uygulayan televizyondur(Ferit Sahenk'in bu asirilik ve temkinsizligine yasasaydi babasi izin vermezdi; Ixir ve Tansas fiyaskolarina simdi bir de bunu ekleyecek). Buna bir örnek de sabetay baglasigi Karamehmet'lerin Yapi Kredi Kültür'ünden vereyim; isin basindaki Enis Batur ana tarafindan sabetaycidir ve yahudi Bilge Karasu'nun (II. Abdülhamid'e tahttan indirildigini teblig eden gruptaki Emmanuel Karasu'nun oglu) çömezidir. Bu kurumun birimlerine adini veren Kazim Taskent, Vedat Nedim Tör ve Sermet Çifter sabetaycidir.
YAHUDİ CEMAATİ T.C. DEVLETİ’NE GÜVENMİYOR

Paralı Türkler paralarıyla mülk alırken, Yahudilerin paralarını hemen hareket ettiremeyecekleri hiçbir şeye bağlamadığından söz eden Roni Margulies, Yahudi cemaatinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne güvenmediği için böyle bir yol izlediğini söylüyor. Margulies kitabında şunları kaydediyor: “İşte yine Danon dedem, zengin öldü. Ama öldüğünde paradan başka hiçbir şeyi yoktu. Parası da devletin erişemeyeceği bir yerde yurtdışındaydı. ‘Ne Karadeniz’de vapur, ne Romanya’dan kadın, ne Türkiye’den ev’ anlamına gelen ‘Ni vapor en la Mar Nero, ni mujer de Rumania, ni kaza en Turkiya’ sözünü ettiğini çok duymuşumdur. Bu kitabı yazarken sorduğumda sadece dedemin değil, cemaatin çok kullandığını öğrendim. Devlete güvenilmeyen, ‘adalet mülkün temelidir’ ilkesinin her an geçersizleşebileceğinden korkulan bir ortamda gayrimenkule, sanayi tesislerine yatırılamayan para ticarette kullanılacaktır mecburen. (Sayfa 76)”

“”bülbülderesi kabristaninda yer alan bazi soyisimleri

sügüder, dal, dur, dural, zirh, bozgeyik, geyik, asilbah, alyot, silan, türkölmez, aslantas, tasan, büyükol, gülgöz, özerdem, isören, cumali, tavli, tavasi, tavil, pakerman, ceylan, aslantas, tör, ertörer, giray, müftüoglu, yigit, samimi, algan, nazli, simavi, etel, noyan, darip, alkas, tabak, soley, bozok, koronel, noyanalpan, güleryüz, boratav, refig, varol, yafet, rasin, medhi, alav, civaoglu, düzel, tezcaner, fikrig, ayral, çirik, türen, pelin, burç, kuzekenani, sunguroglu, hizal, harunoglu, tatari, zuvin, kavrem, sonad, böke, tomaç, portakal, akçam, akyildiz, kum, mayor, kerimol, sözen, azizoglu, erzin, açanal, kolot, atasayan, kuday, erpamir, baç, iyitas, kiykioglu, dagsöz, anak, semi, özin, kunal, seraç, yalaza, orik, firat, kuyumculu, abdikoglu, yakupoglu, ibrahimzade, karaibrahimoglu, talatpasaoglu, özdemiroglu, türkay, ayaz, özüren, teksöz, burduroglu, keçeli, kuyulu, asaröz, göçgil, kaprali, kalhavi, sönmez, resimcioglu, terzi, koparal, güdüm, çandir, dirim, sarlak, dogusoy, elmastas, iriparlak, korustan, ökse, çinardali, altun, altuntek, altunel, altuner, altuntaş, altuniş, altunbay, altunbaş, çöloglu, balin, sadik, geldigeçti, çolak, manyasli, kadam, eroyda, tumanbay, sinav, batay, yönder, hoyi, düzenli””

BİR TELEFONLA İŞ TAMAM

Margulies, şöyle devam ediyor: “İkinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’de hemen hiçbir şey üretilmez ama talep büyümeye başlarken, Türkler dil bilmez ve ticaretle pek ilgilenmezken, azınlıklar için her tür ithalat, ithalat komisyonculuğu, temsilcilik ve distribütörlük cazip, kolay ve kârlıydı. Bu işlerin ek bir avantajı da, yurtdışı bağlantılarıyla kazanılan paranın zaten hiç Türkiye’ye gelmeden yurtdışında muhafaza edilebilmesiydi. Paşarocular da bu noktada devreye girerlerdi: Herhangi bir nedenle burada paraya ihtiyaç olduğunda, zaten tanıdık olan paşarocuya bir telefon veya plajda usulca iki laf edilir, İsviçre’deki bankadan onun hesabına para aktarılır, karşılığında ondan burada Türk parası alınırdı. (Sayfa 77)”
“DEDEMİN PARALARINI DEVLET BİR YANA BİZ ZOR BULDUK”
Roni Margulies, paralarını yurtdışındaki bankalarda saklayan dedesinin, bu konuda çok temkinli ve ketum biri olduğunu anlatırken de “Öldüğünde kısa bir panik yaşanmıştı. Hesap numaraları, ilgili kişilerin isimleri, telefon numaraları öyle iyi saklanmıştı ki, Türkiye devleti bir yana dursun, anneannem bile zor bulmuştu” diyor. (Sayfa 77)
YAHUDİ CEMAATİNİ DEHŞETE DÜŞÜREN OLAYLAR
Doğum ve çocukluk yılları olan 1960’ların cemaat için iyi yıllar olduğunu ifade eden Margulies, 1990’larda “İslâmcı” ve “faşist” partilerin iktidar ortağı olmalarına kadar cemaati dehşete düşüren bir olay yaşanmadığını söylüyor. (Sayfa 77)

VAKKO, PROFİLO, ALARKO NASIL BÜYÜDÜ?


Margulies şöyle devam ediyor anlatmaya: “Ekonomik ortam ise, fırsatlarla doluydu. Vakko’nun Vitali Hakko’su, Profilo’nun Jak Kamhi’si, Alarko’nun Üzeyir Garih’i bu yıllara(1950-1960) varlıksız ailelerin varlıksız çocukları olarak girmiş, dönemin öbür ucundan zengin çıkmışlardı. Bunlar sadece benim bildiklerim, Yeşilköy’den şahsen tanıdıklarım. (Sayfa 77-78)”

2 yorum:

  1. Gerçekten çok bilgilendirici bir araştırma olmuş. Bilgilere nereden ulaştınız? Neden bu araştırmayı yaptınız??

    YanıtlaSil
  2. Harrah's Cherokee Casino Resort - MapYRO
    Welcome to Harrah's Cherokee Casino Resort. It's your 밀양 출장안마 hotel and casino located in 목포 출장마사지 the heart of 양산 출장안마 the 고양 출장샵 Great 의왕 출장마사지 Smoky Mountains of Western North

    YanıtlaSil